Het blijven slechte tijden voor asv De Dijk. Het team van trainer Jochem Twisker verloor met 0-3 van middenmoter Rijnsburgse Boys. Door dit resultaat blijft de fusieclub in grote degradatiezorgen.

Het was druk langs de kant. De fans van de ploeg uit Rijnsburg waren duidelijk met meer. Er waren vooraf ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. Twee weken waren een aantal ‘’fans’’ van Rijnsburgse Boys uit bij AFC bijzonder vervelend geweest. Deze keer was er niets aan de hand en waren de fans gezellig. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Damien Menzo kreeg een goede kans maar had pech. En ook een vrije trap van Harry Zwarthoed was uitstekend ingeschoten maar kon de doelman niet verslaan. En Lars Raaijen had twee keer pech bij gevaarlijke acties voor het vijandelijke doel. Vier minuten voor rust werd het 0-1 via een kopbal.

De tweede helft was amper begonnen of de gasten kregen al een strafschop die werd benut. De Dijk wist vanaf dat moment dat nog heel moeilijk zou worden om terug te komen. Doelman Roy Pistoor voorkwam door goed ingrijpen een grotere achterstand voor zijn team. Chakib Tayeb had pech dat zijn inzet op de lat terecht kwam.

Twisker en zijn manschappen moeten de komende weken echt goede resultaten gaan boeken om degradatie te voorkomen.  Zaterdag 17 maart is de uitwedstrijd tegen FC Lisse en dan zal het opnieuw niet makkelijk worden om punten te pakken. Een trouwe fan blijft echter optimistisch. ‘’De jongens die er nu nog in de selectie zitten willen absoluut dit bewogen jaar op een waardige manier afsluiten. Let maar op we gaan nog stunten.’’