De zondag 1 van asv De Dijk is in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018-2019 uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ten opzichte van vorig seizoen volledige gerenoveerde selectie verloor ongelukkig met 2-1 van de boys uit Harkema. Met  2 spelers in het basisteam die vorig jaar ook actief waren bij onze club (spits Damian Menzo en jeugdspeler Jamai Werkzam) zagen we in de 1e helft een wat sterker Harkemase Boys wat in de 30e minuut via spits Robert Stelpstra op een 1-0 voorsprong kwam. In de 2e helft een agressiever asv De Dijk en dat leverde na een goede aanval in de 60e minuut de gelijkmaker op via Kubilay Koylu. Het doelpunt gaf vertrouwen waardoor we nog beter in de wedstrijd kwamen. Helaas werd een overtreding net buiten ons strafschopgebied door de scheidsrechter bestraft met een penalty welke vervolgens onberispelijk werd ingeschoten door Renken, 2-1 voor Harkemase Boys. In de slotfase miste Harkema nog een goede kans en waren de Dijkers ook nog enkele malen gevaarlijk voor het vijandige doel. De stand veranderde echter niet meer.
Ondanks de nederlaag resteert na de voorbereidingsperiode en deze wedstrijd een positief gevoel. Onze technische staf is er in 5 weken in geslaagd van een vrijwel volledig nieuwe spelersgroep een team te creëren wat goed partij kon bieden aan Harkemase Boys, een tegenstander die we straks ook in de competitie nog 2x gaan tegenkomen. Uiteraard zijn we er nog lang niet en is er nog het nodige verbeter-potentieel. Als we echter in staat zijn de huidige lijn door te trekken kunnen positieve toekomstige resultaten niet uitblijven.
A.s. zaterdag 25 augustus start de zondag 1 de competitie in de 3e Divisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SteDoCo. De thuiswedstrijden van onze zondag 1 zullen op zaterdag om 17.00 uur gespeeld gaan worden. Het team kan hierbij alle support gebruiken. We hopen dan ook dat veel (jeugd)leden bij de thuiswedstrijden aanwezig zullen zijn om onze spelers te ondersteunen.