A.s.v. de Dijk heeft tot haar genoegen Kees Oostermeijer aangesteld als hoofdtrainer voor haar zondag 1 in het komende seizoen. Kees zal hierbij geassisteerd worden door Viggo Waas, ook zijn huidige assistent-trainer bij WVHEDW. René Panhuis (momenteel nog hoofdtrainer Purmersteijn zaterdag) en Mitchel Haaijen (nu O15-1 asv De Dijk) zullen de O23/zondag 2 gaan begeleiden. Wij verwachten met hen een ervaren en deskundige basis te creëren waarmee we kunnen gaan bouwen aan een nieuwe toekomst.

Desalniettemin staan zij direct voor de grote uitdaging om op korte termijn twee volledig nieuwe teams te formeren. Dit zullen zij moeten doen met een fors naar beneden bijgestelde begroting, waarin vooralsnog (gesprekken met mogelijke sponsoren lopen nog) geen plaats is voor individuele vergoedingen. Het bestuur zal vooral investeren in professionele faciliteiten rond het team alsmede in activiteiten die het plezier en de onderlinge band versterken.

In de nieuwe zondagselectie zal ruim plaats worden gemaakt voor eigen jeugdspelers. Daarnaast verwachten wij talentvolle (jonge) voetballers uit Amsterdam en directe omgeving aan te trekken. Spelers die zichzelf willen ontwikkelen en sportief willen uitdagen op het hoogste (of net niet) amateurniveau van Nederland en/of willen proberen (alsnog) de stap naar het betaalde voetbal te maken. En spelers die met plezier bij onze vereniging spelen en een voorbeeld zijn voor onze ruim 600 honderd jeugdleden. Voor al deze spelers organiseert a.s.v. De Dijk de komende weken een aantal testwedstrijden, te beginnen op woensdagavond 16 mei (zie onze mediakanalen voor meer info).

Wij geloven dat Amsterdam (Noord) en directe omgeving voldoende van dit soort spelers herbergt. Wij zijn verheugd met het aanstellen van onze nieuwe trainersstaf en hebben er alle vertrouwen in wij samen met hen in staat zijn te bouwen aan een nieuw succesvol zondag-team.

Bron foto: Jan Vonk