Nog maar net terug uit het Twentse land of de volgende reis dient zich alweer aan. Gelukkig wat dichterbij: Leusden. 54.400 meter, op een rustige zaterdag, geen filestress.

Tegenstander Roda ’46 is in de reguliere competitie als elfde geëindigd in de Tweede Divisie A. De eerste ronde van de nacompetitie zijn ze doorgekomen door een 4 – 1 overwinning op LAC Frisia 1883 uit Leewarden. Roda had het geluk de Friezen thuis te mogen ontvangen en dat scheelt toch maar mooi 330 kilometer (retourtje Ljouwert).

Zoals eerder gezegd en geschreven, Tweede Divisionisten liggen ons wel. En ook vandaag bleek al snel dat we niet onder hoefden te doen voor de tegenstander. Na een sterke openingsfase waarin we de bovenliggende partij waren, herstelde Roda het evenwicht enigszins, maar in de 31ste minuut was het Rochaylo die de score opende. Lang duurde de feestvreugde niet: twee minuten later maakte Roda gelijk. Tot aan de rust gebeurde er niet heel veel meer.

Ook in de tweede helft was De Dijk net iets nadrukkelijker aanwezig. We hadden het overwicht zonder dat in doelpunten uit te drukken. Tot Rochaylo het in de 61ste minuut weer op z’n heupen kreeg. Via een door Toon opgezette aanval op links, belandde de bal via een aantal schijven bij Rochaylo die met een bekeken lob over de keeper de 1 – 2 aantekende. Schitterend doelpunt, een verdiende voorsprong.

De 1 – 3 was van een vergelijkbare schoonheid. Via een verre uittrap van Chike naar Houdayfa, op Rochaylo, Sami en eindigend voor de voeten van Adam die de bal voor het intikken had. 1 – 3, nog een minuut of vijf te spelen. Kat in het bakkie, zou je zeggen. Maar het ATC ’65-scenario leek zich te ontwikkelen want in de 80ste minuut maakt Roda de 2 – 3. Om een lang verhaal kort te maken, Roda wist niet meer te scoren. De Dijk door naar de finale, Roda helaas gedegradeerd naar de Derde Divisie.

Was onze overwinning terecht? Als ik ‘ja’ zeg, komt dat uit verdachte hoek. Maar als het oudste lid van Roda ‘46 vindt, dat de overwinning voor De Dijk dik verdiend was, moet het zo zijn geweest. 

Zaterdag 16 juni om 13:00 uur wacht de finale tegen asc Waterwijk JO17-1. Aan een treffen op neutraal terrein doen we niet meer dus we gaan gewoon nog een keer op pad. Waterwijk is in de competitie op de laatste wedstrijddag door een thuisnederlaag tegen AFC het kampioenschap misgelopen. In de eerste twee rondes van de nacompetitie hebben ze GVAV-Rapiditas (4 – 0) en Olde Veste (0 – 3) aan de kant geschoven. Ze zullen ongetwijfeld gebrand zijn het seizoen met een succes af te sluiten.

Maar dat zijn wij ook. Al twee keer verloren van Waterwijk (4 – 2 en 0 – 3). ’t Is de hoogste tijd voor een overwinning.

Zaterdag 16 juni 2018 om 13:00
asc Waterwijk JO17-1 – asv De Dijk JO17-1

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314 AZ   ALMERE

FC