Maanden geleden begonnen de voorbereidingen en de voorpret was er al toen we als ouders besloten om mee te doen met een toernooi in het buitenland. Het werd de Bayern Trophy 2018 in München. Een toernooi met meer dan 100 deelnemende top teams uit meer dan 15 landen. Er werden Excel sheetjes aangemaakt, rollen verdeeld en sponsors gezocht. Ook asv De Dijk was meer dan enthousiast. We kregen mooie nieuwe tenues met rugnummers van asv De Dijk. Dat was natuurlijk voor alle scouts die op zo’n toernooi rondlopen. Jeetje wat werden we verwend: trainingspakken, inloopshirtjes, petjes en regenjacks van sponsors, bidons, ballen, te veel om op te noemen. Ook aan het fysieke en mentale werd aandacht besteed. Duitse les, extra sprinttraining en veel oefenwedstrijden tegen O10-teams op een half veld. We genoten met volle teugen.

En toen met twee 9-persoons busjes en volgauto’s richting München. Een lange rit, maar o zo gezellig.  Bij aankomst was alles perfect geregeld. In de Jeugdherberg hadden we een eigen gang met in het midden een “huiskamer”, de kids sliepen per 3 op een kamer en de ouders moesten tossen wie boven sliep in het stapelbed.

De eerste wedstrijddag waren we super scherp en wonnen we van een Duits, Belgisch en Frans team. De coaches van de tegenstanders waren vol lof over ons.Een hele mooie en sportieve sfeer. De 2e wedstrijddag speelden we in de halve finale tegen een Zwitsers team. Ze waren absoluut geen gatenkaas. We waren niet helemaal scherp en het was gauw duidelijk waarom het Zwitsers team ook in de halve finale zat. Helaas en terecht verloren we van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats hebben we gewonnen en sloten we ons eerste buitenland toernooi af met een 3e plek. Wat zijn we trots!

Na een “bonte avond” en een korte, rustige nacht weer richting Nederland. De terugreis ging voorspoedig. Inmiddels hebben we de eerste sterke verhalen al op school verteld met als “bewijs” veel foto’s, filmpjes, een mooie medaille en een beker.

Deze prachtige ervaring hebben we niet kunnen beleven zonder: Mary, Mary, Hans, Patricia, Andre, Iman, Derek, Ellen, Bouke, Tarik, Oguz, Wim, Jan, Rosita, Robert, Ritze, Dave, Alexander en de toppers Matz, Sophia, Amin, Dries, Rayan, Odin, Jason, Colin, Ali en Samuel.

Een trotse leider van de O9-2,

Victor