Na het vertrek van Nick Nuijten eind vorig jaar als verenigingsmanager van asv De Dijk neemt vanaf 1 april Janneke Kreike het stokje over. Zij zal het bestuur, de vrijwilligers én de leden van asv De Dijk verder ondersteunen om het traject betrokken sportvereniging voort te zetten. Zij stelt zich hier aan jullie voor.

Mijn roots liggen in Brabant, maar inmiddels woon ik alweer 10 jaar in Amsterdam. Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Van turnen tot paardrijden en toen ik 13 werd startte ik in het damesvoetbalteam van de Nuenense groen-witjes. Alhoewel ik als rechtsback enorm goed was in getackeld worden, moest ik het meer van mijn inzet hebben dan van mijn voetbalkwaliteiten. Van de bank eindigde ik dan ook uiteindelijk op de tribune. Inmiddels heb ik mijn uitlaatklep gevonden in hardlopen, dansen en kitesurfen.

Ook na mijn opleiding hoger toerisme- en vrijetijdsmanagement aan de NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer), heeft mijn enthousiasme voor sport zijn weerslag op mijn werk. Zo organiseerde ik straatspeeldagen voor kinderen, heb ik haalbaarheidsstudies verricht naar trainingskampen en deed ik onderzoek naar de veiligheid van outdoor sporten in Azië. Wat mij zo fascineert aan sport…is dat sport verbindt.

Met mijn passie voor sport, ervaring in organisatie en marketingkennis, ga ik als verenigingsmanager asv De Dijk en de Vitale Sportvereniging (VSV) ondersteunen. Naast het toezien op het dagelijks reilen en zeilen van de vereniging, wil ik aan de slag met het realiseren van verbindingen. Ik denk hierbij aan samenwerkingen met scholen in de buurt op verschillende niveaus, welzijnsorganisaties actief in bijvoorbeeld de jeugdzorg of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast ga ik me buigen over een breed programma, zodat we de maatschappelijke betrokkenheid en de zichtbaarheid van asv De Dijk vergroten.

Hierbij kan ik jullie ervaring en visie goed gebruiken. Ik nodig jullie dan ook van harte uit om met mij van gedachten te wisselen en ideeën te bespreken. Samen met jullie, het bestuur, de VSV en vrijwilligers kijk ik ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan een toegankelijke vereniging, waar iedereen de kans krijgt om fijn te sporten, mensen graag bij elkaar komen en waar inclusiviteit voorop staat. Voetbal blijft immers een teamsport, waarbij je samen speelt. Vanaf 1 april ben ik op de dinsdag en woensdagmiddag op de club te vinden. Aarzel dan ook niet om mij aan te schieten! Ook mag je me altijd een e-mail sturen verenigingsmanager.asvdedijk@gmail.com of bellen op 06-36445883.