asv De Dijk verloor haar eerste competitiewedstrijd in de Derde Divisie met 2-4 van SteDoco. Het team van trainer Kees Oostermeijer verspeelde een fraaie 2-0 voorsprong.

Vooraf aan de wedstrijd was er onweer en het bleef tijdens de wedstrijd regenen. Het was even wennen voor de fans want op Damian Menzo na stonden er allemaal nieuwe spelers in het veld. Oostermeijer kon met zijn jonge selectie terugkijken op een positieve voorbereidingsperiode. Het duel stond onder leiding van arbiter Winkel en die kwam helemaal uit Appingedam.  Het werd hem in de openingsfase niet moeilijk gemaakt. Aan beide kanten was er wel inzet maar kansen kwamen er niet. In de 28e minuut kon Desmond Duncan- Williams met een prachtig schot de openingstreffer scoren. Het voorbereidende werk was gedaan door  Menzo. De Dijk kreeg hier een opsteker door en bleef goed doorgaan. Na balverlies kon de goed spelende Kubilay Koylu de bal aan Menzo geven. Die bedacht zich geen moment en knalde de bal in de linkerhoek.  Helaas voor de thuisploeg kon een dikke minuut later de tegenstander ook scoren.

In de tweede helft zakte De Dijk ver terug. Het werd al na drie minuten gelijk.  Oostermeijer gaf na afloop direct toe dat zijn team hierdoor was aangeslagen.  Hij gaat er vanuit dat het voor zijn team een harde en wijze les was.  SteDoCo voelde dat de tegenstander beduidend minder was geworden en ging door met aanvallen. Doelman Lassane Nikiema viel uit met een blessure en zijn plek onder de lat werd overgenomen door Axel Weitz. Zakaria Bourik werd nog vervangen door Chaniero Lo-Fo-Sang. En ook Hjalmar Oomens ging naar de kant, zijn plek werd overgenomen door Shaquille Djairin. Het maakte echter voor de krachtsverhoudingen op het veld niets uit. De tegenstander kon te makkelijk nog twee keer scoren.  Het duel dat beslist niet onsportief was, kreeg ook nog te maken met twee rode kaarten. Tien minuten voor tijd kreeg Marc Baardman na een forse tackle rood en dat was wel een zeer omstreden beslissing van de arbiter want de speler van Stedoco was ook te fysiek geweest. Stany Dankerlui kreeg rood na een domme natrappende beweging.

Oostermeijer had tegenstrijdige gevoelens over de wedstrijd. Hij wees er terecht op dat het in de eerste helft was goed gegaan. ´´De organisatie stond heel goed en we lieten zien dat we op dit niveau mee kunnen komen. In de tweede helft kwamen we mentaal te kort. Hopelijk leren we hier van. Het doel is dit jaar om ons te handhaven.´´